• Wifi tips

    AirTies

Les mer om tips?

1. Gjør hastighetsmåling med kablet internett

Mål hastighet på en pc med kablet nettilkobling. Slik får du sjekket at hastigheten inn i boligen tilsvarer abonnementet du betaler for, og du vet hva den maksimale ytelsen du kan forvente av det trådløse nettet er.

Vi anbefaler:

Det kan være greit å huske på at:

2. Fjern de små signal-hindringene for wifi

Fjern løse gjenstander som står foran ruter/i veien for de trådløse signalene om mulig. Typisk er ofte ruter eller annet tilgangspunkt plassert bak tv eller annen elektronikk. Den bør heller stå foran eller ved siden av.

Små hindringer er som regel lette å gjøre noe med, den neste er verre:

3. Finn de store signal-hindringene for wifi

Hva ligger mellom ruter (eller annet trådløst tilgangspunkt) og dødsonene? Av store og vanskelige hindringer er dette de vanligste mistenkte:

  1. Gulv og vegger av (armert) betong.
  2. Baderom med varmekabler i gulvet, eventuelt stål i vegger.
  3. Vannbåren varme.
  4. Peis
  5. LED-lys/spotter kan være forstyrrende

4. Flytt på trådløs ruter/tilgangspunkt

Hvis du har identifisert en sperring som peis eller bad, finn ut om det er mulig å flytte tilgangspunktet slik at hindringen blir mindre problematisk. Trådløse enheter bør heller ikke stå i nærheten av mikrobølgeovner, som lekker elektromagnetiske bølger på 2,4 GHz.

5. Bruk nettverkskabel der du kan

Kablet forbindelse er det mest stabile og pålitelige, og hver dings med nettverkskabel er én mindre som trenger å å kjempe om trådløs kapasitet. Har du en spillkonsoll eller datamaskin som alltid står på samme sted og har tilgang til kablet uttak? Bruk kabel. For spillere vil dette også gi mindre forsinkelser (lag/latency).

6. Kjør gjestenettverk fra samme utstyr som hovednettet

Flere nettverk i huset? Gjestenettverk bør være fra samme ruter, og helst fra ekstern ruter. Be alltid leverandøren om å skru av det innebygde trådløse nettverket. Nyere rutere bør ha støtte for å ha separat gjestenettverk på samme utstyr.

7. Oppdater drivere på alt utstyr

Oppgrader alle pcer og andre dingser jevnlig. Nye drivere kan bedre den trådløse ytelsen.

8. Utnytt 5 GHz-båndet om du kan

Sjekk hva alt utstyr og dingser støtter og pass på å utnytte 5 GHz-båndet om du har det. Har du ikke utstyr med båndstyring som håndterer dette automatisk, er det best å ta manuell kontroll ved å bruke ulike nettverksnavn for 2,4 og 5 GHz. For den beste opplevelsen anbefaler vi Airties mesh-nettverk når du skal benytte 5 GHz.

9. Slå av ubrukt trådløst utstyr

Har du mye trådløst utstyr som babycall, bluetooth-hodetelefoner ogsåvidere, slå det av når det ikke er i bruk. Slikt utstyr lager forstyrrelser på 2,4 GHz-nettverket.

10. Koble deg til nærmeste tilgangspunkt

Hvis du har mer enn ett tilgangspunkt (forsterkere, flere rutere, andre tilgangspunkter) – og det ikke er av typen som automatisk sender deg videre til beste punkt når du beveger deg rundt, pass på at du selv kobler alle dingser til nærmeste aksesspunkt. AirTies mest-nettverk er en type løsning som automatisk kobler deg til beste punkt når du beveger deg rundt i huset.

Bestill nå