BLI MED INN I FRAMTIDA

WiFi 6 er her!

Vi tror på morgendagens internett, og jobber kontinuerlig for at du skal få tilbud om den beste og nyeste teknologien på markedet. Stadig mer av hverdagen vår er knyttet til bruk av internett.

Før var det vanlig med 1-2 PC’er i hver husstand som konkurrerte om internettkapasiteten. I dag er det ikke uvanlig at det i tillegg er mobiltelefoner, spillkonsoller, TV-er med streaming, nettbrett, robotstøvsugere og til og med lyspærer (å jada, du leste rett) som er kobla til internett.

Det krever mer av internettlinja enn før.
Trollfjord Bredbånd vil legge til rette for en så sømløs internettopplevelse som  mulig.

Derfor lanserer vi nå WiFi 6 – en ruter som  slik dekker våre kunders behov, ikke bare i dag, men også i fremtida.

Fordelene med WiFi 6

  • Optimalisert trådløst internett
  • Økt hastighet i trådløsnettet
  • Blir ikke forstyrra av andre trådløse nettverk
  • Kan enkelt utvides med ekstendere

Lurer du på noe om WiFi 6?
Se ofte stilte spørsmål og svar.

WiFi 6 Ruter

Ny kunde?

Sjekk hva vi kan levere hos deg og bestill internett med Wifi 6 nå!

Allerede kunde?

Er du allerede kunde hos oss, kan du oppgradere til WiFi 6 til en fordelaktig pris.

Ofte stilte spørsmål

WiFi 6 er en ruter med forbedret rekkevidde som utfører en smart fordeling av internett-kapasitet på alle enhetene i hjemmet. Mange av oss tar stadig i bruk ny teknologi. Vi bytter mobiltelefoner, kjøper mer avanserte nettbrett og nye spillkonsoller, og får stadig større og bedre Smart TV-er. Når alle disse skal ta i bruk internettet hjemme, krever det at teknologien er god nok til å håndtere de økende mengdene med data. Vi Trollfjord Bredbånd gjenspeiler dette med å hele tiden tilby våre kunder tilgjengelig båndbredde og det beste innen WiFi, og på den måten sikrer vi at brukeropplevelsen blir optimal 

Fordi det er framtida!

Raske fiberlinjer er ikke nok dersom det er det trådløse nettet som egentlig er flaskehalsen i hjemmet. Derfor lanserer vi nå WiFi 6, som utnytter båndbredden din på en enda smartere måte enn de eldre ruterne. Gjennomsnittlig har våre kunder mer enn 6 trådløse enheter, mens de store husholdningene har over 14 enheter i snitt. Alle nye tekniske enheter som produseres på markedet i dag, blir WiFi 6-kompatible. For eksempel er den nye Playstation 5 og den nyeste iPhone allerede kompatible med denne teknologien.

Ja. Teknologien i 2,4 GHz nettet har stått stille i mange år. Med WiFi 6 får 2,4 GHz nettet en skikkelig oppgradering, slik at 5 GHz og 2,4 Ghz-radioene sammen kan gi den beste brukeropplevelsen. iPaden på soverommet vil få den båndbredden og kontinuerlige tjenesten den trenger uten å måtte ta pauser for å vente på at robotstøvsugeren skal få fortalt at den er ferdig å støvsuge i stua. Det handler ikke bare om at man kan passere 1 gigabit per sekund i trådløsnettet, men om at nettet optimaliseres nå som WiFi 6 klientene er kommet på markedet. Spesielt gamere vil kunne få et stort løft med WiFi 6. En PlayStation 5 vil for eksempel kunne oppleve mye lavere latency i et WiFi 6-nettverk enn den ville hatt på forrige generasjons rutere. Med en 2.5 Gbit LAN port vil PC-gamere kunne koble til sitt nyeste nettverkskort med kabel til ruteren, og få mer enn en dobling i kapasiteten.

Ja. Hastigheten økes i det trådløse nettet. Konkret betyr det at den tilgjengelige båndbredden fordeles mer optimalt mellom enhetene som trenger den, slik at en PlayStation får lav responstid når den skal spille online og Netflix fortsatt kan spilles i 4K på storskjermen i stua – samtidig som videomøtet i Teams fortsetter uforstyrret.  

Med opptil 8 antenner og 8 samtidige datastrømmer vil Multiple User MIMO gjøre at ruteren kan betjene flere enheter samtidig. Dette hjelper i nett med flere enheter som krever stabil tilkobling og høy båndbredde. OFDMA vil gi en forbedring i nettenheter som nødvendigvis ikke trenger så mye båndbredde, men i stedet en lav latency, slik som spillkonsoller og gaming-PC’er. Modulasjonen økes og gir enda høyere hastighet mens BSS Coloring gjør at WiFi 6 rutere ikke bryr seg om naboens nett og den potensielle forstyrrelsen den kan skape. Med stadig nye IOT (Internet of Things) enheter vil en WiFi 6 ruter kunne bli enig med for eksempel robotstøvsugeren om når de skal kommunisere, slik at IOT enheter kan «sove» og spare strøm og bare kommunisere når det trengs.  

Nei. Det vil fortsatt være boliger som har behov for utvidet dekning. Her vil vi tilby WiFi 6 MESH extendere som utvider dekningen, men som fortsatt beholder alt WiFi 6 tilbyr.

Trenger du flere gode tips til hvordan du kan få bedre dekning og hastighet hjemme?

Les mer om du hvordan du får best mulig nett tilgjengelig hjemme.

Har du flere spørsmål?

Ta kontakt med kundesenteret på telefon 761 18 000 / post@trollfjord.no

Speedtest

Test netthastigheten din på speedtest.net.
Det er viktig at hastighetsmålingen gjøres med nettverkskabel som er koblet til ruteren, og at alle andre programmer som benytter internett er lukket når testene utføres.