Prisendring TV som følge av momsendring

Regjeringen har besluttet at dagens momsfritak for elektroniske nyhetstjenester fjernes fra 1. januar 2023. Det betyr at store deler av mediebransjen og alle distributører slik som Telia, fra 1. januar 2023, må betale full moms til staten for distribusjon av nyhetsinnhold.

Som følge av at momsfritaket fjernes må vi øke prisen på våre TV-pakker TV & Strømming med 46,-/mnd fra 1.mars 2023.

Lurer du på noe?

Nei. Regjeringen har besluttet at dagens momsfritak for distribusjon av nyhetsinnhold skal fjernes fra 1. januar 2023.

Nei, dette er ikke mulig. Momsfritaket for elektroniske nyhetstjenester som nå er fjernet gjelder nyhetsinnhold som til enhver tid inngår i vårt TV-tilbud, både som en del av det faste innholdet og en rekke valgbare kanaler som er tilgjengelig for alle kunder.

Siden dette er en avgiftsendring pålagt oss av staten er det ikke mulig å heve avtalen. I henhold til våre vilkår.   (punkt 10.6) gjelder ikke hevingsretten ved økte offentlige avgifter.

Vi tjener ikke noe på endringen. Merverdiavgift, også kalt moms, er en avgift som forbrukere betaler til staten. Trollfjord Bredbånd, og andre bedrifter, er ansvarlig for å kreve inn denne avgiften fra våre kunder på vegne av staten.

Vi ønsker å ha et bredt utvalg av innhold i våre TV-pakker, og ønsker å gi kundene mulighet til å lage sine egne pakker med innhold som passer dem.

Vi ser at behovet for nyheter er stort, og at flere av våre kunder ønsker tilgang til nyheter fra over hele verden, og på andre språk enn norsk. Dette var for eksempel et stort behov da krigen i Ukraina brøt ut. Derfor har vi et bredt utvalg nyhetskanaler som kundene helt valgfritt kan velge å legge til i sine pakker etter behov.

Nei, vi  i Trollfjord Bredbånd har ikke mulighet til å påvirke innholdet i TV-pakkene. Det er Telia som styrer innholdet i TV-pakkene vi tilbyr og de endrer ikke på innholdet. Sammen med Telia har vi fortsatt konkurransedyktige priser på våre TV-pakker og et bredt og godt tilbud av innhold gjennom Telia sin TV-tjeneste.

Ny pris vil gjelde fra og med 1. mars. Når det kommer på fakturaen din er avhengig av din fakturasyklus.